
Tog på mig uppdraget att baka något gott till nattmötet nu i veckan. Ivern i mig tog över och jag satte genast igång med det.

Dessa små praliner kallas för Cakeballs och innehåller smulad tårtbotten som knådats till små bollar med vit chokladfrosting. Sedan har dom doppats i mörkchoklad. Ska tydligen vara en hit inom tårtbloggersvärlden.
Efter önskemål kommer här receptet:
Cakeballs:
(Chokladkaka)
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
½ dl kakao
Vispa ihop äggen med sockret så att det bildas en ljus och pösig smet. Vispa ner de torra ingredienserna. Smörj och bröa en form och häll ner smeten i den. Gräddas längst ned i i ugnen, 40 minuter, 175 grader. Låt kakan svalna, smula sedan ned den till minibitar i en bunke.
(Vit chokladfrosting)
100g rumsvarmt Smör
2 dl Florsocker
300g Färskost
150g smält vit choklad
Vispa smör, florsocker och färskost fluffigt. Smällt den vita chokladen i micro (rör om var 30:e sekund) Rör ned den vita chokladen i smeten. Vispa lite till så att det blir en jämn och slät kräm. Låt stå i kylen en timma för att svalna av. Blanda sedan den vita chokladfrostingen med kaksmulorna i bunken. Rulla till köttbullestora bollar. Låt stå kallt ett par timmar.
(Topping)
200g mörk choklad
Smält den mörka chokladen enl övanstående anvisning till vit choklad. Doppa bollarna i den mörka chokladen med hjälp av en tesked. Placera dom täckta bollarna på ett fat/plåt med bakplåtspapper på. Låt stå i kyl en liten stund, för att sedan placeras i lämplig förvaringslåda. Dessa skall förvaras i frys eller kyl.

Haha, och detta skall se ut som Macroner =) Ser dock ut som ett rent helvete då macroner ska vara platta, runda och släta. De är marängliknande kakor med vit chokladkräm emellan. Mitt misslyckande beror på att marängen skall spritsas ut på ugnsplåten, jag använde det traditionella teskedeklicket i brist på sprits (som ni såg på förra inlägget då frostingen ej såg bra ut). Smaken är jag övertygad om att det är densamma som hos snyggare macroner.