Okynnestårtan

1:a maj barn

Publicerad 2010-04-30 14:04:04 i Födelsedagstårtor

Så fyller sambons lillebror år. Han ville ha någonting personligt på tårtan och jag stod i valet och kvalet mellan converseskor och några vikter. Latheten tog som vanligt över och det blev hantlar.

Detta är en chokladtårta med mörkchokladkräm i understa lagret och på det övre lagret finns massvis med hallon blandade med lite kesella.

Jag älskar vita tårtor =) Synd att jag på pinnar 11 mil på fjällens toppar när det väl är min tur för tårtbit :(

Fika till nattisar

Publicerad 2010-04-26 14:02:08 i Tårtor


Tog på mig uppdraget att baka något gott till nattmötet nu i veckan. Ivern i mig tog över och jag satte genast igång med det.
 
Dessa små praliner kallas för Cakeballs och innehåller smulad tårtbotten som knådats till små bollar med vit chokladfrosting. Sedan har dom doppats i mörkchoklad. Ska tydligen vara en hit inom tårtbloggersvärlden. 
Efter önskemål kommer här receptet:

Cakeballs:
(Chokladkaka)
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
½ dl kakao
Vispa ihop äggen med sockret så att det bildas en ljus och pösig smet. Vispa ner de torra ingredienserna. Smörj och bröa en form och häll ner smeten i den. Gräddas längst ned i i ugnen, 40 minuter, 175 grader. Låt kakan svalna, smula sedan ned den till minibitar i en bunke.

(Vit chokladfrosting)
100g rumsvarmt Smör
2 dl Florsocker
300g Färskost
150g smält vit choklad
Vispa smör, florsocker och färskost fluffigt. Smällt den vita chokladen i micro (rör om var 30:e sekund) Rör ned den vita chokladen i smeten. Vispa lite till så att det blir en jämn och slät kräm. Låt stå i kylen en timma för att svalna av. Blanda sedan den vita chokladfrostingen med kaksmulorna i bunken. Rulla till köttbullestora bollar. Låt stå kallt ett par timmar.

(Topping)
200g mörk choklad
Smält den mörka chokladen enl övanstående anvisning till vit choklad. Doppa bollarna i den mörka chokladen med hjälp av en tesked. Placera dom täckta bollarna på ett fat/plåt med bakplåtspapper på. Låt stå i kyl en liten stund, för att sedan placeras i lämplig förvaringslåda. Dessa skall förvaras i frys eller kyl.

Haha, och detta skall se ut som Macroner =) Ser dock ut som ett rent helvete då macroner ska vara platta, runda och släta. De är marängliknande kakor med vit chokladkräm emellan. Mitt misslyckande beror på att marängen skall spritsas ut på ugnsplåten, jag använde det traditionella teskedeklicket i brist på sprits (som ni såg på förra inlägget då frostingen ej såg bra ut). Smaken är jag övertygad om att det är densamma som hos snyggare macroner.

Möhippa

Publicerad 2010-04-24 19:43:44 i Cupcakes

Har bakat 15 små underverk till en gammal klasskompis möhippa.
Chokladmuffin efter recept från Leila bakar och vit chokladfrosting. Den blivande bruden fick en specialare med rosa rosor och de andra fick lila samt rosa småblommor på sina.

Blev omnämnd i Marias fina blogg =) http://www.nsd.se/blogg/bloggentry.aspx?blogg=5134814&entry=5332794


Sparade 2 stycken muffins och har nu någon vecka senare provsmakat... Aldrig någonsin smakat något så saftigt, känner att jag måste delge er receptet:

Leila Lindholms mörka chokladcupcakes
3 ägg

2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakaopulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad, 70 % kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockervitt och pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ned det i smeten. Smält chokladen i micron och vänd ner i smeten. Placera ut muffinsformar på plåt (ca 12 stora) och fyll formarna till 2/3. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna.

Test

Publicerad 2010-04-16 10:23:21 i Cupcakes

Testade ett nytt recept a la "Leila bakar", Choklad cupcakes med vit chokladfrosting. Sjukt nöjd över cuppisarna, doftar ljuvligt! Nya rejäla cupcakesformar som mättar den hungrigaste. Nästa vecka kommer nytt projekt! 

Påskfest!

Publicerad 2010-04-10 12:14:19 i Tårtor


Ännu en påsktårta till Alles 30-års fest. Lite småtråkig, något som fattas... Sockerkaksbotten med hallon och banan/vaniljmousse. Denna gång laktosfri, kommer nog inte smaka annorlunda. Längtar till att göra sommartårtor :) Snart så...

                                  
Gjorde några bakelser också så att ingen blir utan. De är chokladmuffins med blåbär i.


Födelsedagsbarnet i full fart med att skära första biten. Fågelredet var ogenomträngligt och fick istället gnagas på.

Om

Min profilbild

Anna Johansson

Jag heter Anna och bor i Luleå. Till vardags arbetar jag som sjuksköterska på Koskelas ögonklinik Min fritid tillägnar jag mestadels med kärleken och till att träna. Har alltid haft ett stort matintresse som på senare tid skapat nyfikenhet att anamma konstverk i form av socker. I denna blogg får ni ta del av lite olika bakprojekt jag utmanar mig själv med.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela