Okynnestårtan

Herrklubben

Publicerad 2010-02-27 18:07:33 i Bakelser



Några stycken väldigt slarviga små bakelser. De som ska förtära dessa är ändå så glada i hågen att de inte bryr sig om utseendet. Fyllda chokladmuffins med passionsfrukt/hallongrädde.  

Chokladcuppisar

Publicerad 2010-02-25 10:19:29 i Cupcakes



Träff med ssk-vänner ikväll. Samma ingredienser som i inlägget nedan. Har dock gjort nya muffins, mer smet i formen då de förra blev för platta/små. Det enda som är annorlunda är att det är rosor och lite pärlströssel på dessa. Har inte de rätta verktygen till att spritsa ut frostingen snyggt på muffinsarna. Den här minispritsern får duga tillsvidare.



På lördag blir det små bakelser till Alex "herrmiddag" och på måndag är det dags för en ny tårta =) Bara börja förbereda sig!

Cupcakes

Publicerad 2010-02-20 13:28:24 i Cupcakes



Fortsätter i bakeritakterna och testar något nytt till finbesöket som kommer ikväll =) Chokladcupcakes med hallongömma och vit chokladfrosting.

Färgglatt!

Publicerad 2010-02-20 09:25:49 i Födelsedagstårtor



Kollega fyller år och har beställt en tårta med mycket färg på och choklad i. Botten är av ljus choklad och fyllningar av hallonmousse och vit chokladmousse. Lite påsktema =)

Hjärtedagen!

Publicerad 2010-02-14 15:49:40 i Tårtor



Så var första hjärtetårtan gjord, mäkta nöjd =) Avnjöts med en kopp kaffe. 

 

Marängkräm 
Här spacklas tårtan med marängkräm.

 
Pga tidsbrist har jag ej bakat egna bottnar förut, men nu gjorde jag en chokladbotten som blev så mycket bättre än köpes. Det är banan/vaniljgrädde och hallonmousse som fyllning.

Små söta bakelser

Publicerad 2010-02-06 10:46:03 i Bakelser



Kärleken lämnade mig i kylan för att se Zlatan sparka boll i Barcelona. För att muntras upp gjorde jag några små söta bakelser i rent okynneri. Bottnar av muffins från frysen som delades, hallonmousse fyllning och marängspackel. Sugarpasten är överbliven från gamla tårtor. Uppskattning 100 % i Junköns firredisk på COOP. Det kommer krävas mycket för att en tårta inte skall innehålla hallonmousse. Tycker det är ett stort krav för det bryter av allt det söta så bra och ger grym smak. Nästa tårta blir till alla hjärtans dag, spännande. Har inhandlat en ny hjärtformad bakform samt sugarpaste med vitchokladsmak.

Nattmöte

Publicerad 2010-02-06 10:39:15 i Tårtor



Möte för nattsyrror hos Lenita. Värdinnan bjöd på en utsökt Tacogratäng och ett Tupperwareparty. Där inhandlades en bra bakattiralj för framtida tårtbakningar, en grej som man häller mjöl/kakao eller vad man vill för att sikta det i smet/på kaka... gör smeten fluffigare iaf. Nåväl, denna tårta hade som förra en chokladbotten. Som fyllning fanns hallonmousse (surprise!) och vitchokladmousse. Kallorna är gjorda en dag i förväg för att torka. Tårtan spacklades med grädde samma dag som den skulle förtäras, vilket inte var vidare lyckat! Tårtan hade ingen styrsel, blev platt och kladdigt. Uppskattad blev den iaf =)

Födelsedagstårta!

Publicerad 2010-02-06 10:27:39 i Födelsedagstårtor



Kollegas dotter som fyller år. Hade som mall att hon gillade lila - lätt att arbeta utifrån detta =) Bottnar av choklad, fyllningar av hallon och blåbärsmousse. Spackel av marängkräm. Blommorna är som tidigare gjord en dag i förväg för att torka. Har sedan penslat på guld/vita sockerpärlor.

Lillebrysha 20 år!

Publicerad 2010-02-06 10:23:51 i Födelsedagstårtor



En stor dag som denna var tanken att firren i han skulle hedras.... hmm. Ett mindre misslyckande och kommer inte modellera på ett bra tag. Fyllningar av hallonmousse och vaniljmousse. Spackel av marängkräm som var mycket lättare att arbeta med än smörkräm som bara vill smula sönder tårtan. God och mättande var den iaf.

Tårta till Olivia

Publicerad 2010-02-06 10:19:29 i Födelsedagstårtor



Tårta nr 2, mycket lyckad! Samma fyllningar och spackel som förra. Drapering av Sugarpaste, inte lika söt som MMF, men dock söt ändå!! Detaljer gjorda i Flowerpaste. Rosetterna är gjorda någon dag i förväg så att de hinner torka.

Okynnestårtan the original

Publicerad 2010-02-06 10:12:34 i Tårtor



Första tårtan gjord i ett stressigt men ack så ivrigt ögonblick. Fyllningar av lemoncurd och hallonmousse. Spacklad med smörkräm och på detta ett täcke av MMF.

Om

Min profilbild

Anna Johansson

Jag heter Anna och bor i Luleå. Till vardags arbetar jag som sjuksköterska på Koskelas ögonklinik Min fritid tillägnar jag mestadels med kärleken och till att träna. Har alltid haft ett stort matintresse som på senare tid skapat nyfikenhet att anamma konstverk i form av socker. I denna blogg får ni ta del av lite olika bakprojekt jag utmanar mig själv med.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela