Okynnestårtan

Cuppis

Publicerad 2010-07-18 12:15:14 i Cupcakes


Okej, kunde inte hålla mig länge från bakandet. I ärlighetens namn är det sambon som bakade muffinsarna men jag kunde inte hålla fingrarna i styr och spexade till dom med lite frosting och jordisar. Dessa avnjöts på en fantastisk fest här hemma efter räkorfrossa och till diverse gott dricka.

Bröllop

Publicerad 2010-07-17 15:52:27 i Bröllopstårtor


Bröllopstårta till Märtas föräldrar, Anders och Malin. Önskemål på tårtan var att den skulle vara vit och tvåvånings, med andra ord väldigt fria händer till hur tårtan skulle se ut =) Den har fyllningar av hallonmousse och vit chokladmousse.
 

Nu är det semester för tårtbakandet. Ses i augusti =)

Märtas dop

Publicerad 2010-07-17 15:43:20 i Doptårtor




Märta skall döpas samma dag som hennes föräldrar gifter sig (nästa inlägg).
Hon får tårtor med fyllningar av jordgubbsmousse och vit chokladmousse.





50 år!

Publicerad 2010-07-13 22:24:57 i Födelsedagstårtor

Så har dagen äntligen kommit då mamma fyllde de ärorika 50 åren.
Dagen till ära fick hon sig en rejäl okynnestårta.

Blommorna var av ett levande slag, rosor och nejlikor.

Här är tårtan i sin helhet innan den avnjöts av släkt och vänner.

Tårtan har fyllningar av limemousse och jordgubb/hallonmousse. Den är beräknad att räcka till ca 40 personer.
Nu är jag redo att ta mig an bröllopstårtan och doptårtorna som nalkas på lördag.

Tävling

Publicerad 2010-07-12 03:32:46 i Tårtor

Var med och tävla om ett likadant förkläde som Leila (Leila bakar) använder.

Jag tävlar om ett superfint förkläde från Nyttadesign hos Sockerrus.  Tävla HÄR du med!

Emma tonåring!

Publicerad 2010-07-08 09:58:55 i Födelsedagstårtor


Veckans sista tårta går till Emma som fyller 13 år. Den har en sockerkaksbotten med jordgubbsmousse och lime/passionsfruktmousse. En väldigt rosa tårta och mycket rosa i då en fyllning + spackel går i rosa ton.


Nästa vecka blir de sista tårtorna för juli månad. Har som mål att livsnjuta i fyra veckor och behöver ladda mig själv med massor av energi och vila. De kommande skapelserna blir den största utmaningen hittills. Inhandlat frigolitblock 1X1m på K-Rauta för detta =)

Tre sommartårtor

Publicerad 2010-07-07 10:14:10 i Födelsedagstårtor


Ulrika på Junkön fyller år och får två tårtor med fyllningar av jordgubbsmousse (av färska jordisar) och vitchokladmousse.

Min längtan till att göra jultårtor kanske avspeglar sig på denna? =)
Jag testade göra egen sockerpasta till att ha som "tårtlock", det gick tyvärr inte vägen så degen inte riktigt höll samman då den kavlades ut =(

Denna tårta är till en dam som jag fått höra skall älska blommor. Vet ej vad dessa är för stort, kanske en ny?
Tårtan fick samma fyllningar som de tidigare.

Hjärtmaränger

Publicerad 2010-07-03 17:29:13 i Smått och gott


Har bakat lite hjärtformade maränger som blir fina att pryda köket med. Dessa skall vara i en limegrön (favvo) nyans men bilden gör ej marängfärgen rättvisa. Rosa och ljusblå marängen kommer inom en snar framtid förenas där uppe med dessa.

Till veckan har jag två tårtor att baka. Sedan går jag på min första och ack så efterlängtade semester. Under denna tid kommer jag försöka ligga lite lågt med bakandet. Jag har ändå tagit mig an mammas 50-års tårta och sedan en dop och bröllopstårta lite senare denna månad =) Febril planering pågår alltså på Källan.

Oscar 4 år!

Publicerad 2010-07-03 17:24:42 i Födelsedagstårtor


Turtles gillar (uppenbarligen) lille Oscar som fyller år imorgon =). Den har limemousse och hallonmousse som fyllningar. Sommarvärme är inte bra väder att baka tårta i, sockerpastan som täcker tårtan vill helst smälta och blir därmed sjukt svår att hantera. En måttlig grad av panik infinner sig varje gång en tårta skall bakas! Jag hade tänkt att skriva Oscars namn och hur många år han fyller, men tyvärr det gick inte alls i denna subtropiska hetta!

Om

Min profilbild

Anna Johansson

Jag heter Anna och bor i Luleå. Till vardags arbetar jag som sjuksköterska på Koskelas ögonklinik Min fritid tillägnar jag mestadels med kärleken och till att träna. Har alltid haft ett stort matintresse som på senare tid skapat nyfikenhet att anamma konstverk i form av socker. I denna blogg får ni ta del av lite olika bakprojekt jag utmanar mig själv med.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela