Okynnestårtan

57 år!

Publicerad 2010-05-23 15:02:15 i Gräddtårtor


Idag fyller pappa år. Dagen till ära gör jag honom till viljes och har en enkel gräddtårta utan choklad i. Samma innehåll som gårdagens tårta: citronsockerkaksbotten med jordgubb och limemousse. Mandelflagor på sidorna och en liten samling av jordgubbsgele på toppen. Kom på nu när jag tittar på bilderna att jag skulle ha rostat mandeln.... skyller på brist av sömn.

Har för övrigt köpt en sprits :) !!! Så nu kan jag äntligen göra fina cupcakes. Nästa tårtbak blir nog 6:e juni då ett dop går av stapeln.

Jordgubbstårta

Publicerad 2010-05-22 17:11:30 i Födelsedagstårtor


Har så länge velat göra en riktig sommartårta och fick nu tillfället i akt då ett födelsedagsbarn ville ha jordgubbstema. Citronsockerkaksbotten med fyllningar av lime och jordgubbsmousse. Fick receptet på fyllningarna i senaste numret av "Allt om mat" - rekomenderas!
                                   
Redan imorgon blir det ett nytt tårtbak =)

Edward 3 år!

Publicerad 2010-05-08 19:46:35 i Födelsedagstårtor


Så fyller lille bilälskande Edward 3 år. Har gjort en lite mer barnvänlig tårta och skippat chokladen. Det är en sockerkaksbotten med fyllningar av hallonmousse och banan/vaniljgrädde. Detta är den 4:e tårtan som skeppas iväg idag, varit en hektisk men rolig pysselvecka =)

77-års fest!

Publicerad 2010-05-08 19:12:59 i Födelsedagstårtor


Denna tårta är till lagkaptenen Calle. Han fick en mörkchokladbotten med fyllningar av hallonmousse och  mörkchokladmousse med smak av whiskey.


Stina får en sockerkakstårta med vitchokladmousse och hallonmousse som fyllningar.


Jake´s tårta är gjord av mörkchokladbotten med smak av apelsin, fyllningar av mörk & vit chokladmousse och hallonmousse.

Projekt 4

Publicerad 2010-05-06 23:13:04 i Födelsedagstårtor

Är mitt uppe i planering av 4 tårtor som skall levereras på lördag. En skall hamna i magen hos en klasskompis lilla troll och de 3 andra är till en 77-års fest =)
Så här ser det ut när jag förbereder...

Lägg (helst inte) märke till den otroliga fotbollen... kämpade 1 h med diverse storlekar och tekniker men jag ger upp och får hitta på något annat åt den stackars tårtpojken som ville ha fotbolls eller whiskeytema =( Den kommer bli väldigt spretig. Tur att mina idéer till de andra kommer gå att genomföra :)

Förresten gick mitt bidrag till Arlas tävling "Nationaldagstårtan" inte som jag ville. Tur att jag ljög om att jag hade deras produkter i den. Använder endast lokalproducerat ♥

Om

Min profilbild

Anna Johansson

Jag heter Anna och bor i Luleå. Till vardags arbetar jag som sjuksköterska på Koskelas ögonklinik Min fritid tillägnar jag mestadels med kärleken och till att träna. Har alltid haft ett stort matintresse som på senare tid skapat nyfikenhet att anamma konstverk i form av socker. I denna blogg får ni ta del av lite olika bakprojekt jag utmanar mig själv med.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela