Okynnestårtan

Midsommar

Publicerad 2010-06-27 16:36:31 i Tårtor


Två midsommartårtor hanns med idag. Den första är till en kollega vars son konfirmerar sig. En mintgrön skapelse med chokladbotten, sommarbärmousse och vitchokladmousse med lime.

Denna fick jag själv avnjuta och är en gräddtårta med samma fyllningar som ovan.

Detta är min nya kärlek =) En cremevit Kitchen Aid. Vacker som få.

Avsked

Publicerad 2010-06-17 15:03:42 i Tårtor


Vår kära arbetskollega Camilla skall ut på nya äventyr i livet så hon bjöd på okynnestårtor idag på avdelningen. Vi alla i personalen önskar dig lycka till på det nya jobbet och hoppas att vi ses igen!
 
Det här är en tårta med chokladbotten och fyllningar av limemousse och vitchokladmousse med hallon. Tårtkartongen var för liten så jag fick dekorera tårtan med lila och gula blommor på avdelningen och har därmed ingen bild på det färdiga resultatet :(

Jag gjorde två tårtor av detta slag. Sockerkaksbotten med samma fyllningar som gräddtårtan. Härligt blodiga/variga plåster, insulinsprutor och diverse piller a´la waran eller viagra om man så önskar. 
                                   

Nästa tårta blir till midsommar =)

Lukas dop

Publicerad 2010-06-06 12:37:48 i Doptårtor


Kusinbarnet Lukas döps idag. I och med Sveriges nationaldag har tårtorna inspirerats av flaggans färger.
 Klicka för större bild        
En tårta hade vanlig sockerkaksbotten och den andra hade en chokladbotten. Båda tårtorna hade samma fyllningar som bestod av hallon/vitchokladmousse och limemousse. Sockerpastan har en smak av vit choklad.

Om

Min profilbild

Anna Johansson

Jag heter Anna och bor i Luleå. Till vardags arbetar jag som sjuksköterska på Koskelas ögonklinik Min fritid tillägnar jag mestadels med kärleken och till att träna. Har alltid haft ett stort matintresse som på senare tid skapat nyfikenhet att anamma konstverk i form av socker. I denna blogg får ni ta del av lite olika bakprojekt jag utmanar mig själv med.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela