Okynnestårtan

Namnceremoni

Publicerad 2010-10-30 22:50:34 i Doptårtor


Så har Edvin haft sitt första party. Denna var såklart vår present till honom. Chokladbotten med vit chokladmousse och hallon/jordgubbsmousse som fyllningar.
 

30-års tårtor

Publicerad 2010-10-23 11:45:52 i Födelsedagstårtor

 
Detta är en tårta med fyllningar av blåbärsmousse och vit chokladmousse. Blåbären fick inspirera dekorationerna också =)
 
En stilren svart/vit tårta med mörkchokladmousse och hallonmousse.


Nästa vecka skall detta kärleksgryn få sig en okynnestårta.

Rosett

Publicerad 2010-10-20 07:31:32 i Födelsedagstårtor



 
En liten tårta med favoritfyllningarna, vitchokladmousse och hallonmousse. Förutom rosetten pryds toppen av en minimal kamera!? som födelsebarnet tydligen använder sig flitigt av =)

Till helgen kommer två nya skapelser.

Kottar

Publicerad 2010-10-08 10:02:52 i Tårtor


Hösttårta i form av en chokladbotten och fyllningar av mörkchokladmousse & hallon/citrusmousse.
Denna skall avnjutas ikväll tillsammans med mina kära arbetskollegor. En välbehövlig kväll i tunga tider.

Löjfiske

Publicerad 2010-10-05 09:26:32 i Tårtor

Så har årets löjfiske dragit igång. Okynnet finns tydligen i generna och lillebror har beställt två tårtor att bjuda löjklämmarna på.
 
Årets första rommacka?
 

 

Fyllningar av hallonmousse och vit choklad/bananmousse. Usch och fy för den sista tårtan (därav de minimala bilderna). Försökte mig på att göra vatten av gele och med diverse säkerhetsanordningar som skulle få tårtan att inte blötas ned fick säkerhetsprojektet motsatt effekt. Tårtan grät och så även jag (inombords). Försökte tappert att rädda den genom att klistra på lite mer sockerpasta... suck. Nu ser den ut som ett Väldigt fult lapptäcke. Upptäckte sedan att Sälen deffat lite väl mycket inför fotosessionen. Det var tur att jag skickade en bild på sälen till lillebror innan tårtan packades in, sälar har tydligen inte bakben =) Borde hålla mig till rosa snutteblomtårtor.

Nya tag på fredag då kräftfest med jobbet går av stapeln. Jag står såklart för efterrätten!

Hello Kitty

Publicerad 2010-10-02 13:05:21 i Födelsedagstårtor

Nu var det alltför länge sedan en tårta bakades, skämmes! Skall gottgöra det denna månad.
Denna tårta är till Vilda som fyller 3 år idag. Chokladbotten, vit chokladmousse och hallonmousse. Kanske blev lite väl rosa?! =)
 Klicka för större bild

Nästa tårta kommer redan på måndag, med havets guld som tema. Har dock ännu inte fått någon inspiration till detta, smått panikslagen.

Om

Min profilbild

Anna Johansson

Jag heter Anna och bor i Luleå. Till vardags arbetar jag som sjuksköterska på Koskelas ögonklinik Min fritid tillägnar jag mestadels med kärleken och till att träna. Har alltid haft ett stort matintresse som på senare tid skapat nyfikenhet att anamma konstverk i form av socker. I denna blogg får ni ta del av lite olika bakprojekt jag utmanar mig själv med.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela