Okynnestårtan

Turtletårta nr 2

Publicerad 2010-08-26 16:45:47 i Födelsedagstårtor


Blaze bror fyller de ärorika 30 åren imorgon och skall dagen till ära avnjuta en tårta med ett för bröderna nostalgiskt tema =)

Figuren i mitten är en ond hjärna vid namn Krang.
Förutom att tårtan skulle gestalta turtlestema och att det ej fick finnas spår av banan i den hade jag fria händer, skoj =) Fyllningarna bestod av vitchokladmousse och hallonmousse.

Vintertårta

Publicerad 2010-08-16 12:51:04 i Födelsedagstårtor


Första tårtan efter semestern bakas till Agnetas son Per som fyller år imorgon. Att han längtar till vintern framgår ganska klart enligt tårtans motiv. Detta är en chokladbottentårta med fyllningar av mörkchokladmousse och vanilj/hallonkräm.

Min tårta

Publicerad 2010-08-05 14:12:26 i Gräddtårtor

Egentligen är det imorgon som är min dag men eftersom vi är på mastodontvandring i fjällen då så blir det ett litet firande idag istället.

En snabbt ihopslängd gräddtårta med sockerkaksbotten och fyllningar av jordgubb/hallonmousse och lime/citronmousse.

Testade en annan spritsteknik som gör att grädden liknar en korg. Då detta är min tårta är jag inte så noggrann eller tålmodig, faktiskt jädrigt skönt att baka en tårta och bara slafsa på allt utan att oroa sig om resultatet =) God, det var den lilla rackaren!

Om

Min profilbild

Anna Johansson

Jag heter Anna och bor i Luleå. Till vardags arbetar jag som sjuksköterska på Koskelas ögonklinik Min fritid tillägnar jag mestadels med kärleken och till att träna. Har alltid haft ett stort matintresse som på senare tid skapat nyfikenhet att anamma konstverk i form av socker. I denna blogg får ni ta del av lite olika bakprojekt jag utmanar mig själv med.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela